Projecten

Woonhuis het Elbrink
  • Woonhuis het Elbrink
  • Woonhuis het Elbrink
  • Woonhuis het Elbrink
  • Woonhuis het Elbrink
  • Woonhuis het Elbrink
  • Woonhuis het Elbrink
  • Woonhuis het Elbrink
  • Woonhuis het Elbrink

Woonhuis het Elbrink

Borculo 1995   W390

De locatie ligt op een markant punt in 'de nieuwe wijk het Elbrink te “ï" Borculo. Het woonhuis is van afstand zichtbaar bij de entree van de wijken markeert het begin van het gebied met vrije sector kavels aan de ene zijde van de weg en de twee-onder-één-kapwoningen aan de andere zijde. Het terrein ligt geheel vrij, met aan twee zijden een ruim uitzicht over de groene ruimten in het plan ‘het Elbrink’. Aan de twee andere zijden is het perceel omsloten door straten. om de markante plek te benadrukken is de woning op een terp van ca. l m hoog gelegd. Dit komt overigens ook het uitzicht vanuit de woon- ruimten ten goede. De kenmerken van het terrein (vrij uitzicht en ligging aan de straten) zijn vertaald in het contrast "open - besloten”. Langs de straten lopen lange tuinmuren, waarachter de gevels van het huls zichtbaar zijn. Deze gevels (op de noord- en oostzijde) zijn gesloten van karakter met alleen kleine ramen op de plaatsen waar ze nodig zijn. Het karakter van het huis heeft hierdoor iets mysterieus: het verbergt zich voor de voorbijganger, het omsluit en beschermt het privé, de basis van het wonen. Het steenachtige voorhof vormt de overgang van de straat naar de garage en de voordeur. Aan de andere zijde van het huis lig- gen de woonruimten, die zoveel mogelijk open zijn en uitzicht bieden op de omgeving. De woonruimten zijn om het terras gegroepeerd en geven deze buitenruimte beschutting en privacy. AI het hemelwater verzamelt zich in de vijver naast het terras en wordt v via verschillende nivo’s naar de lager gelegen vijver gevoerd.
Achter de Muren 10  .  7411 GE Deventer  .  0570 601 006  .  peter@ghijsen.com  .  Inloggen